Vem anlitar frilansare?

Majoriteten av byråerna berättade för trumman att de för närvarande fokuserar på sina “interna resurser” för nu. Ett antal är dock fortfarande öppna för nya rekryter. Men många väljer också att anlita frilansare idag.

VidMob, creative technology company, anställer kreativa regissörer, videoredigerare, rörelsegrafikdesigners, 3D-modellerare och animatörer för att utveckla digitala/sociala annonser för ledande varumärken. Företaget erbjuder kunderna en “virtuell kreativ arbetskraft” som uppmuntras att arbeta hemifrån året runt. Skicka ett meddelande till det här e-postmeddelandet om du är intresserad.

Digital marketing agency Croud anställer över sitt “Croudie-nätverk”. Denna gemenskap består av mer än On-demand 2,400 digitala experter som gör det möjligt för Croud att betjäna kunder i realtid – 24 timmar om dygnet, på 118 marknader och på 86 språk. Nödvändig expertis omfattar SEO, PPC, betald social, programmatisk, innehåll, kreativ och analytics. Klicka här för mer information om medlemskap.

Indie digital studio TheSoul Publishing anställer för en mängd olika positioner över ett antal marknader, inklusive en kreativ författare och en senior account executive slated för att arbeta med varumärkespartnerskap. Stallet innehåller varumärken som Bright Side, Frankenfood och Slick Slime Sam. Gå till sin LinkedIn-sida för att ansöka..

AKQA tar en” business as usual ” tillvägagångssätt och hyra för inte mindre än 125 roller i sin New York Studio ensam. Frilans spelningar är också upp till spel. Sökande bör gå igenom sin rekryteringssida här.

Grey leder fortfarande kandidater att ansöka om öppna positioner på sin LinkedIn-sida. Frilansstöd är fortfarande på sin färdplan, men de som får uppringningen kommer sannolikt att ha arbetat med personal verkställande kreativa direktörer tidigare. En talesman sade byrån är osannolikt att anställa nya frilansande personal tills dess byggnaden öppnas igen.

Santa Monicas RPA har för närvarande mer än 40 öppna positioner öppna i media, kontohantering, analytics och digital. En talesman sa att det potentiellt kommer att anställa några frilansare i framtiden också. Dess jobb styrelse är här.

AnalogFolk anställer fortfarande för både permanenta och frilansande roller, särskilt i tech, UX och UI-Design. Dess arbetsnämnd är här, och alla som är intresserade av tillfälligt arbete bör meddela Peter Davenport.

Strategic marketing consultancy SalientMG söker för närvarande frilansande författare och en redaktör i USA. Den senare kommer att övervaka alla sina verkställande tankeledarskapsprogram och hantera laget av författare som ansvarar för att producera innehåll på sektorer som e-handel, fintech, edtech, martech, adtech och data. Verkställande Mack McKelvey är idealiskt ute efter copywriters med redaktionell erfarenhet. Kontakta henne här.

Blend Media, en marknadsplats för uppslukande tech skapare, har ett antal levande projekt öppna på sin plattform. Det är främst efter frilansare som arbetar i uppslukande tech utrymme, såsom ar och VR skapare och utvecklare. Företaget kommer också att avstå från alla plattformsavgifter under de kommande månaderna för att stödja utvecklare.

Atlanta-baserade Vi är Rosie har byggt ett nätverk av mer än 5000 marknadsföringskonsulter och accepterar fortfarande nya frilansare genom coronaviruspandemin. De flesta arbeten utförs på distans, projekt varierar vanligtvis från 20-40 timmar per vecka, och en 401k, full hälso-och sjukvård och veckolön erbjuds till sina arbetskonsulter i USA.

Assemble, som driver en liknande nätverksmodell rotad i videoproduktion, uppmuntrar också nya kreativa att gå med – och lovar att nytt klientarbete fortfarande rullar in. Wethos, en frilansplattform som förbinder ideella organisationer med skickliga proffs, är också öppen för nya talanger.