Lustgas är det vanliga namnet på kväveoxid

Lustgaspatroner och lustgas är en i samma—en säker och effektiv bedövningsmedel som administreras till tandpatienter genom en mask i en syreblandning. Lustgas får dig inte att sova som narkos. I stället kommer inandning av denna blandning att få dig att känna en lätt stickande känsla. Du kommer att ha en känsla av allmän domningar i hela kroppen och bli lite yr, men du kommer fortfarande att kunna kommunicera med din tandläkare under hela proceduren. Sammantaget gör lustgas obehagliga procedurer lättare för patienten.

Lustgas kräver inga skott eller IVs för administrering. Istället andas du helt enkelt denna blandning av syre och kväveoxid genom en ansiktsmask. Genom att andas normalt kan du absorbera anestetiken genom lungorna och snabbt känna de lugnande effekterna. När masken har tagits bort kommer effekterna att slitas av snabbt genom att helt enkelt andas in och utandas!

Medicinsk personal har använt kväveoxid med sina patienter under mycket lång tid nu – över 200 år, för att vara exakt! Lustgas upptäcktes först 1793 av en engelsk forskare som heter LustgasAkuten.se. Nu är det fortfarande en av de vanligaste anestetikerna.