Vaping var avsett att hjälpa rökare

Den första dokumenterade omnämnandet av en elektronisk cigarett i 1930, när Joseph Robinson in ett patent för en “elektrisk spridare” tre år tidigare.

Tanken var att skapa en vape enhet som var lätt att använda, för att förånda läkemedel föreningar, och inte bränna användaren. Men produkten nådde inte marknaden, enligt ett arbetsdokument av frihetliga tankesmedja Reason Foundation.

Flera decennier senare i 1963, ingav Herbert Gilbert ett patent för en “rökfri icke-tobak cigarett.” Gilbert hävdade att hans uppfinning presenterade en “säker och ofarlig” sätt för rökning tobak, “ersätta brinnande tobak och papper med uppvärmd, fuktig smaksatt luft.”

Vill du lära dig mera om ecigaretter så kan du besöka någon av dessa hemsidor VapeSweden och Jooz men också Peoplesmoker.se och Vape . Där kan du också hitta helt nya smaker utav e-juice tillverkare så som Acid, Alien Fual, Anarchist, Bazooka, Bryggd, Cali, Candy King, Chuffed och Coffee Time.

“Jag är den första uppfinnaren och [patentinnehavaren] av e-cig,” Gilbert förklarade i en intervju med Yahoo Finance. “Jag ville… ge människor som är rökare-jag rökt vid den tiden-möjlighet att sluta röka, och det är det. “

Gilbert hade ingen tidigare erfarenhet av att skapa dessa mönster: “Jag är en gammal skrot återförsäljare,” den 88-åriga sagt. Gilbert in sitt patent med en advokat och inkluderade ritningar “och allt annat” gjort av honom.

Produkten kunde inte nå marknaden. Gilbert tillskrivs den bristande pressen från stor tobak.

“Så fort jag började arbeta med patentet gjorde cigarett bolagen och apoteken allt de kunde för att stoppa mig”, hävdade han. “De kämpade mot mig. … De kämpade mig tills patentet löpte ut och sedan alla hoppade på [det]… De floppade bara sjutton ur mig. “

Så småningom, i 2003, en kinesisk apotekare skapat en enhet som “blev grunden för praktiskt taget alla efterföljande vape produkter,” anledningen stiftelse forskarna uppgav. Och e-cigaretter började dyka upp på amerikanska stränder i ungefär 2007, enligt centrum för sjukdomskontroll och prevention (CDC).

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.