Är IPTV-tjänster juridiska? Ska sladdfräsar vara oroliga? Vi förklarar…

Det verkar som om du inte kan gå på sociala medier utan att se en flod av annonser främja IPTV-tjänster. Dessa tjänster lovar ofta tusentals kanaler inklusive premiumkanaler som HBO och Showtime för ett galet lågt pris som $ 19,99.

Dessa annonser har lämnat många sladd fräsar att undra om dessa erbjudanden är verkliga och lagliga. Så, låt oss ta en titt på vad dessa tjänster är.

Vad är IPTV?

IPTV står för Internet protocol TV. Kort sagt, TV över Internet. Många legit live TV streaming tjänster som Sling TV och Hulu kan kallas IPTV. Men de flesta större streamingtjänster använder inte termen IPTV. Så kan IPTV vara lagligt men de flesta större live-TV streamingtjänster inte kallar sig en IPTV-tjänst.

Hur vet man om en IPTV-tjänst är laglig?

Sanningen är någon gång du behöver fråga dig själv gör detta låter för bra för att vara sant? Kan jag verkligen få HBO, Showtime, NBA League Pass, NFL Sunday Ticket, och mer för bara $ 19,99 per månad?

En av de vanligaste tipsen till något som inte är lagligt är att erbjuda innehåll som NFL Sunday Ticket. Just nu kan endast DIRECTV sälja NFL Sunday Ticket i USA. När tjänster lovar att erbjuda dig innehåll som till exempel endast DIRECTV får sälja som ska vara en röd flagga.

Så, bör du vara orolig för att prenumerera på en IPTV-tjänst?

Nyligen har vi sett ett tillslag mot IPTV-tjänster runt om i världen. Många läsare har rapporterat att de förbetalt för en tjänst bara för att en dag har det försvinna utan återbetalning. Var försiktig med vem du ger dina pengar till online. Du vet aldrig om den tjänsten och / eller webbplatsen kommer att vara där i ett år.