Sätt en budget när du ska leasa bil

Därefter vill du beräkna hur mycket bil du har råd att bestämma hur mycket du kan spendera på en månatlig leasingbetalning.

Det är också viktigt att räkna ut hur mycket pengar du har tillgängliga för handpenning och eventuella extra avgifter som du kan vara ansvarig för när du hyr en bil.

Här är några avgifter och försäkringsalternativ att överväga.
Slitageskydd

Om du är en frekvent förare som räknar med att sätta mycket slitage på en bil, kan det vara en bra investering för dig att välja slitage. Du kan enkelt betala för denna täckning i förskott, och då kommer du inte att debiteras för vissa slitage skador i slutet av ditt hyresavtal-inom gränserna. Kontrollera med ditt leasingföretag för att se vad detta skydd skulle inkludera på ditt leasingavtal — vissa företag täcker upp till $5,000 värde av slutet av leasingavgifter. Kolla alltid upp sådant på leasabil.nu, som har mycket fakta om sådant. Om det här alternativet låter tilltalande, se till att faktor detta i din prissättning och budget.
Omfattande och kollisionsförsäkring

När du hyr en bil, kan du behöva köpa ytterligare, specifika typer av bilförsäkring om du inte redan har det. Omfattande försäkring kan täcka kostnaden för att reparera eller byta ut ditt fordon i händelse av en incident, inklusive stöld, brand eller andra handlingar av naturen.

Kollisionstäckning liknar omfattande täckning, men det syftar till att täcka kostnader för att reparera eller byta ut din bil om den är skadad i en olycka med ett annat fordon eller föremål.
Gap försäkring

Många uthyrare kommer också att kräva att du har gap försäkring. Detta kan inkluderas som en kostnad i ditt hyresavtal eller du kan behöva betala för det separat — det kommer att variera beroende på din uthyrare.

Detta är försäkringsskydd som fyller gapet när förtida uppsägning payoff (exklusive förfallna belopp) överstiger det försäkrade värdet av en total eller stulen bil.